Like ons op Facebook
Supporters

Eindhoven Rhinos wint eerste Open NK Inline Hockey

AMSTERDAM – Van 12 tot en met 14 juni vond het eerste Open NK Inline Hockey plaats op de Ireen Wüstbaan in Tilburg. Teams uit Nederland en Belgïe streden in twee leeftijdscategorieën (senioren en onder-16) voor de titel.

Voor de stichting Dutch Inline Hockey was het een drukke week in aanloop naar het evenement. Op het laatste moment trok door blessures het team uit Enschede zich terug, waardoor er een nieuw schema moest komen. Het weekend zelf verliep echter vlekkeloos, mede door de professionele leiding van officials en scheidsrechters die allemaal een uitstapje maakten vanuit de ijshockeywereld waarin ze normaal actief zijn.

Het toernooi zelf liet grote krachtsverschillen zien tussen de teams binnen de divisies. Desalniettemin waren de geluiden achteraf positief. Naast de wedstrijden werden er ook op zaterdag en zondag clinics gehouden, waarbij kinderen training kregen van ervaren Amerikaanse spelers. Doordat zij ook nog wedstrijden moesten spelen en al hadden gespeeld waren sommige gezichten wat vermoeid, maar achteraf waren het toch vooral blije gezichten.

11427218_10203342860492835_1955617622547282336_nBij de junioren waren het de teams van Eindhoven Rhinos en Den Haag Just Friends die de finale speelden. Uiteindelijk was het Den Haag die met een overtuigende 5-0 eindstand de finale won. Bij de senioren was het al spannender. Het team van Belgian Alliance, dat ongeslagen door de voorronde kwam, speelde de finale tegen de Eindhoven Rhinos. In de voorronde versloeg de Alliance de Rhinos nog met 6-4, maar in de finale was Eindhoven de sterkste. Met 7-3 wonnen zij de eerste editie van het Open NK Inline Hockey.

Topscorer – Roman Bouwman (Rhinos)
Top goalie – Robin van de Velde (Rhinos)
MVP – Robbert Basstein (Rhinos)

Dutch Inline Hockey bedankt alle teams die hebben deelgenomen en werkt alvast aan de editie van volgend jaar. We gaan op zoek naar een breder en sterker deelnemersveld, de clinics zullen meer gericht worden op trainers en coaches en het toernooi zal maar één leeftijdscategorie per weekend bevatten (niet uitgesloten dat er meerdere weekenden wordt gespeeld). Wij verwelkomen alle feedback om te zorgen dat het evenement volgend jaar nog succesvoller wordt!

Sam van de Westelaken en Bodhi Scholten maakte onderstaande video van het weekend:

Verder in de media:

Brabants Dagblad

Utrecht Disaster