Like ons op Facebook
Supporters

Partnership Dutch Inline Hockey en NIJB

ROTTERDAM - De stichting i.o. Dutch Inline Hockey (DIH) en de Nederlandse IJshockey Bond (NIJB) hebben tijdens hun laatste ontmoeting, woensdag 8 oktober jongstleden, een nieuw partnership uitgesproken. Belangrijkste onderdeel is het nationaal team inline hockey dat van 1 tot en met 4 juli 2015 zal deelnemen aan het IIHF WK Kwalificatietoernooi in Tampere, Finland.

“Vorig jaar zijn wel al gaan praten met de NIJB over deelname aan het WK Kwalificatietoernooi van afgelopen zomer. Toen waren de speellocatie en de datums echter nog niet bekend en werden deze pas drie weken voor aanvang bekendgemaakt door de IIHF. Dat was voor ons als nieuwe organisatie te kortdag. De meeste spelers hadden hun zomervakantie al geboekt of konden geen vrij meer krijgen van hun werk.” aldus Tim van Heugten van DIH. “Toen dat niet doorging groeide de motivatie alleen maar om de organisatie verder uit te breiden en er zeker van te zijn om in 2015 wel deel te nemen. Toen de IIHF kort na het toernooi al publiceerde waar en wanneer het toernooi volgend jaar plaatsvindt konden we direct beginnen met plannen.”

Noud van Berkel, algemeen directeur van de NIJB, was vanaf het eerste moment duidelijk over de medewerking aan de inline hockey plannen: “De NIJB heeft haar handen vol om het ijshockey in Nederland goed te organiseren. Inline hockey is een leuke zomervariant van ijshockey, maar niet iets wat wij als NIJB gaan organiseren. Zowel financieel als in arbeid is die ruimte er niet. Dat wil niet zeggen dat wij niet willen meehelpen aan de plannen van DIH.”
Vooral op het gebied van marketing en communicatie zal het nieuw gevormde partnership zichtbaar zijn. Ook zal er gekeken worden naar mogelijke raakvlakken op het gebied van scheidsrechters, onderlinge communicatie van zware straffen en lidmaatschappen.

“Naast het nationaal team van de grond krijgen zullen we in juni volgend jaar een Open Nederlands Kampioenschap organiseren in de vorm van een weekendtoernooi. Hopelijk zien we dan spelers terug uit het ijshockey, gecombineerd met fulltime inline hockey spelers. Tijdens het toernooi worden er ook clinics gegeven door een aantal Amerikaanse profspelers uit Californië, vaak de bakermat van inline hockey genoemd.” aldus Tim van Heugten. “In Amerika zie je de synergie tussen inline en ijshockey nu echt omarmd worden. Het gebrek aan ijsbanen wordt steeds vaker opgevangen met inline rinks en spelers die opgroeien als inline hockey speler maken alsnog kans om het te schoppen tot de NHL. Bobby Ryan, Ryan Kesler, Paul Stastny, Chris Terry en Pat Maroon zijn voorbeelden van jongens die iedere zomer inline hockey speelden. Ook Europese spelers als Ales Hemsky spelen ieder jaar gewoon op het WK inline hockey. Hopelijk kunnen we instelling ook in Nederland creëren. Als je het op de juiste manier organiseert ben ik overtuigd dat dit kan.”

Tim: “Uiteindelijk zorgt inline hockey er voor dat je ook in de zomer met hockey bezig bent. En hockey is hockey en een puck is een puck. De sfeer, het rondhangen met je teamgenoten en tegenstanders. Inline hockey is een nog kleinere niche dan ijshockey, waar het familiegevoel nog groter is.”
De activiteiten van Dutch Inline Hockey zijn te volgen via de nieuwe website dutchinlinehockey.com. De definitieve data voor het Open NK in juni en voor de selectietraining van het nationaal team worden voor de jaarwisseling bekend gemaakt.