Like ons op Facebook
Supporters

Selectie bekend voor WK Italië

AMSTERDAM – Met het voltooien van de selectietrainingen in Utrecht en Tilburg is de selectieprocedure afgerond. Met deelnemers vanuit het hele land kan Dutch Inline Hockey alleen maar trots zijn op dit eerste jaargang. Na een eenmalige deelname aan het WK in 2008 is het acht jaar later dan eindelijk een feit. Nederland zal van 19 tot en met 25 juni deelnemen aan het WK in Asiagio (Italië).

Uit de deelnemers zijn de volgende spelers geselecteerd:

Goalies:

Shane Sturkenboom (Utrecht Dragons)
Tom Doedee (Den Bosch Daredevils)

Skaters:

Coen de Weerd  (Den Bosch Daredevils)
Ian Goddard  (Winschoten Streethawks)
Joost van Dijsseldonk  (Eindhoven Rhinos)
Maikel Prince  (Den Bosch Daredevils)
Maikel van Breugel  (Eindhoven Rhinos)
Marco van Hout  (Eindhoven Rhinos)
Philip Gruhn (Duisburg Ducks)
Robbert Basstein  (Eindhoven Rhinos)
Roman Bouwman (Amstel Tijgers)
Roy Prince (Sauerland Steel Bulls)
Sietse van den Brink (UNIS Flyers Heerenveen)

 

Na het Open NK zal in juni een kort voorbereidingsprogramma worden afgewerkt. Team manager Tim van Heugten: “Er zijn extreem weinig middelen om mee te werken en de jongens moeten vanuit het hele land afreizen. Hiernaast is er in Nederland simpelweg geen enkele accommodatie die gelijk is aan de baan waarop we straks het WK spelen. Een formaat van 50 x 25 meter en sport court zijn de basis. Die hebben we in Nederland niet.”

Toch gelooft hij in een succesvol verloop in Italië: “We beginnen in de B poule en het doel is simpel: deze poule winnen. Sommige mensen zullen dat ambitieus vinden, maar ondanks dat we maar een hele kleine basis hebben in Nederland zijn de goede jongens gewoon echt goed. Die spelen al hun hele leven inline of ijshockey.” Over de groepsindeling van het WK: “Initieel zaten we nog bij Duitsland in de groep, maar door het wegvallen van een aantal landen spelen we in de groep nu tegen India, Iran en Macau. Een ideale groep om in het toernooi te groeien en te wennen aan de open rink.”

Gaat de team manager ook de coaching doen: “Nee, we zijn op dit moment druk in gesprek met een internationale coach, waarvan we de naam hopelijk deze week kunnen bekend maken. In Nederland zijn er maar weinig mensen die bekend zijn met internationaal inline hockey, zoals dat op een WK gespeeld wordt. In veel andere landen is dit de standaard, daarom gaat onze voorkeur uit naar een coach met veel ervaring op het gebied van inline hockey op topniveau.”

Gezien het feit dat de sport zo klein is in Nederland zullen alle spelers zelf moeten bijdragen aan de kosten. Van Heugten zegt hierover: “In Nederland vinden mensen dat raar, maar zelfs jongens die uitkomen voor Canada en de VS moeten zelf hun vliegticket betalen. Dat is ook het mooie van de groep die we nu hebben. Deze jongens begrijpen dat en zijn ondanks dat super gemotiveerd. We doen er wel alles aan om de kosten zo laag mogelijk te houden. Belangrijk onderdeel daarbij is een stuk crowdfunding. Veel familie en vrienden weten hoeveel deze jongens doen voor hun sport en helpen graag een handje mee.”

Mensen die ook een kleine donatie willen doen verwijzen we graag naar de Crowdfunding website.