Like ons op Facebook
Supporters

Svoboda bondscoach tijdens WK 2016

AMSTERDAM – Tyler Svoboda zal optreden als bondscoach voor het nationale team tijdens het WK in Italië. Dutch Inline Hockey en Svoboda zijn dat deze week tot een overeenstemming gekomen. Hiermee kan het Nederlands team rekenen op een ervaren inline hockey coach met jarenlange ervaring als professionele speler en coach.

Tyler Svoboda (1982) is woonachtig in Lake Forrest, Californië en is werkzaam voor Revision Hockey, de marktleider op het gebied van inline hockey wielen. Hij speelt al vanaf jonge leeftijd inline hockey en stopte een aantal jaren geleden als prof om zich toe te leggen op coaching. Hij won als coach van het Revision Vanquish Pro team goud tijdens NARCh (het Amerikaanse nationale kampioenschap) en leidde Fullerton naar de titel op de college kampioenschappen. Het optreden als bondscoach van Nederland wordt zijn eerste aanstelling op een WK.

tyler-svobodaSvoboda: “Toen Tim van Heugten mij benaderde om bondscoach van Nederland te worden hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik ken Tim al langere tijd en help hem graag om het inline hockey in Nederland verder te helpen. Het is spijtig dat ik niet aanwezig kon zijn bij de selectietrainingen en de verdere voorbereidingen, maar middels video heb ik toch de spelers kunnen zien. Afreizen naar Nederland voor de trainingen was financieel simpelweg onhaalbaar.”

Team manager Tim van Heugten is trots op de komst van de coach: “Tyler invliegen was een uitdaging, maar met dank aan Revision Hockey is dit toch gelukt. Tyler heeft meer ervaring in inline hockey dan wie dan ook in Nederland. Ondanks de overeenkomsten met ijshockey is inline hockey tactisch echt een ander spelletje. Een spelletje dat Tyler als geen ander begrijpt.”

Svoboda zal vlak voor het WK arriveren in Nederland en samen met het team afreizen naar Italië. Hopelijk zal er tijdens het toernooi ruimte zijn voor een aantal extra trainingen: “Voor veel jongens zal het de eerste keer zijn dat ze open een grote rink spelen.” zegt de coach. “Dat is toch echt anders dan op de kleine banen in Nederland. De hoeveelheid ruimte maakt het spel anders. Puckbezit en skating techniek worden belangrijkere factoren.” Toch heeft de coach vertrouwen in het team: “We hebben een gunstige loting qua groepsindeling en kunnen in die eerste wedstrijden hopelijk in het toernooi groeien. Na de groepsronde kan het alle kanten opvallen en gaan we proberen de andere teams te verrassen. Ik heb er zin in.”